Stichting EngelenTafel

Stichting EngelenTafel

De stichting gaat haar laatste maand in! De EngelenTafel blijft bestaan; deelt haar verhaal en inspireert. Een stichting als organisatie vorm is daarbij niet langer dienend. Het geeft vooral verplichtingen, die laten we los. Wèl blijven we inspireren en ons verhaal delen!

De stichting heeft ruim 2200 euro in kas. En niet meer nodig voor de EngelenTafel. Dus delen we dit graag met organisaties die zich inzetten om mensen bij elkaar te brengen. Zo vermenigvuldigen we dus weer.

Het doel van de Stichting EngelenTafel

Het gedachtegoed van de EngelenTafel gaat in de kern over het openen van harten en creëren van nieuwe verbindingen tussen mensen. Het gaat om bewustzijn van de omgeving en mensen voor wie samenzijn niet vanzelfsprekend is. Omzien naar elkaar en de kracht van de verbinding staan centraal.

We inspireren: voor aangaan van verbindingen en het creëren van ontmoetingen, leggen van nieuwe contacten en (mogelijk blijvende) verbindingen tussen diverse verschillende mensen. Het creëren van nieuwe vormen van invulling en zingeving bieden (in beginsel voor de kerstdagen/periode) en tot het creëren van kleine geluksmomenten (door bijvoorbeeld samen te eten).

Bestuur van de Stichting

Neeltje Wijtvliet, Peter Konijnenburg en Jeannette Saatrube (Joost Reijnen ontbreekt op de foto)

Even voorstellen

Jeannette Saatrube: oprichter en voorzitter 

“Graag maak ik het verschil door huis en hart open te stellen, breng ik mensen bij elkaar en nieuwe verbindingen tot stand. Van mijn tafel thuis naar vele tafels en vormen door het hele land.”  Strategie activatie staat centraal in het werk van Jeannette, waar ze vanuit Smart Partner & Co op een zakelijk creatieve manier organisaties helpt met maatschappelijke impact te creëren. Ze woont met haar man en hun beider dochters in Den Haag en Vught. Lees het verhaal van Jeannette over het ontstaan van de EngelenTafel.

Neeltje Wijtvliet: secretaris

“De EngelenTafel is voor mij een inspiratiebron. Hoe een klein gebaar een grote impact kan hebben.” Neeltje ontwikkelt projecten op het gebied van persoonlijke groei na 15 jaar coördinator in de bouw te zijn geweest. Ze woont samen in Vught.

Joost Reijnen, penningmeester

“Individualisering en opkomst van media zoals Facebook, twitter en Instagram zorgen voor minder persoonlijk contact. De EngelenTafel geeft een mogelijkheid om een goed gesprek aan te gaan met onbekende mensen, voor wie dat niet altijd vanzelfsprekend is. Graag geef ik mijn krachten om dit mogelijk te maken.” Joost woont en werkt in Vught.

Peter Konijnenburg: lid

“Ontwikkelingen in de samenleving vragen om andere vormen van samen leven en samen beleven. Daar past de EngelenTafel uitstekend in. Voor mij opent de EngelenTafel letterlijk deuren in eigen omgeving voor het maken van verbindingen.” Peter is werkzaam bij de Rabobank en woont in Vught.

ANBI publicatiegegevens Stichting EngelenTafel

  • info@engelentafel.nl
  • KVK nummer 75071959
  • RSIN 860130630
  • Rabobank  NL86RABO0343398877
  • De bestuursleden ontvangen geen vergoeding

Verantwoording

Hier vind je het financieel verslag over 2022 en over 2023. En hier het beknopte jaarverslag.