Ervaringen

Ervaringen

Een greep uit reacties, indrukken en ervaringen:

 

 

Deel hier ervaringen met de EngelenTafel...

 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

Je email adres wordt niet gepubliceerd.
16 berichten.
admin
Gert
Heerlijk gegeten, heel gastvrij, geen verplichtingen, gemêleerd gezelschap, ongedwongen sfeer, leuk cadeautje. Dankjewel.
Peter Mertens
Engelen bestaan echt ! En de Engel bracht hen een lekker ontbijtje De Engelen, ik ben hun naam even kwijt, waren gewend om een EngelenTafel met gasten te organiseren in de dagen rond Kerst. De gasten aan tafel zijn mensen die de betreffende avond met kerst anders alleen door zouden brengen. En die wel graag samen willen zijn. Maar helaas gooide Corona dit jaar roet in het eten. Samen aan tafel met een groep mensen die geen gezin vormen kon niet door de coronaregels en dus moesten zelfs de Engelen iets anders bedenken. Contact van boven Daarom werd door deze Engelen contact opgenomen met Mart Emmen van De Giechelaar of zij met hun ondersteuning een bijdrage kon leveren aan het kerstgevoel. En, ja, dat kon. Het klinkt als een kerstverhaal als Mart het verzoek krijgt om 21 van die mooie Giechelaar-geniet-ontbijtjes te maken en te bezorgen rond de kerstdagen op de door de Engelen aangeleverde adressen. Het zijn mensen die wel iets extra’s kunnen gebruiken, een keer verrast of verwend mogen worden. En Engelen weten meer dan gewone mensen en hebben zo hun bronnen om adressen te achterhalen van mensen die een oppeppertje kunnen gebruiken. Geven doet goed En zo geschiede het dat in Loon op Zand in 2020 rond de dagen van Kerst 21 mensen werden verrast met een ontbijtje van De Giechelaar. De ontvangers reageerden allen op hun eigen wijze: spontaan of bedachtzaam, nuchter, ongelovig of blij verrast. De engelen daarboven op hun wolk zittend hoorden: ‘jeetje, wat een verrassing’, ‘heel leuk’, ‘heel lief van jullie’, ‘dat is mooi meegenomen’, ‘ik zie het wel’, ‘zijn er kosten aan verbonden?’, ‘leuk cadeautje, dank je wel’, oh, het is echt waar!’, ‘weet je zeker dat je op dit adres moet zijn?’, ‘wat een verrassing’, ‘ik verheug me er zo op’. En een schot in de roos was: ‘oh wat leuk, dan ben ik jarig; ik word 86’. En bij het ophalen van de lege mand nog meer positieve reacties: ‘het was heerlijk’, ‘verrukkelijk’, ‘zo mooi verzorgd’, ‘ik heb dit nog nooit meegemaakt’. De oudste Engel zegt naderhand: “Het is fijner om te geven dan te ontvangen. De jaren die ik nog heb wil ik nog volop genieten van het leven. En hiermee bezig zijn is verzachtend voor mijn eigen trubbels. Geven doet goed. Het is gewoon fijn om iets leuks voor mensen te doen en ze te verwennen.”
Corrie
Lieve engelen! Heel veel dank voor het lieve pakketje met engelenaandacht voor mij. Echt leuk en lekker. Jammer dat er dit jaar geen kerst samen gevierd kan worden. en zo toch ook fijn. groetjes van Corrie
De gasten van Joost en Juanita
Bij “ENGELEN” OP BEZOEK…NIET N DE HEMEL, NEE… OP HET PROGRAM STOND “SMIKKELEN EN SMULLEN”, GEVARIEERD KERSTMAAL..WAS ECHT “GOUD OP SNEE”, PRETTIG OM “ZO”… ONZE MAGEN TE MOGEN VULLEN !! DE GASTVROUW EN DE GASTHEER,WAREN BEIDEN TOP ZIJ MAAKTEN VAN KERSTMIS…,“ECHTE SPECIALITEITEN”, VOOR EN HOOFDGERECHT MET ‘N TOETJE,’T KON NIET OP, MET ’N GEDICHT,LEUKE GESPREKKEN….ZIJN DE FEITEN ! POÉZIE ALS “NASLAG-WERK” VAN DIT KERST-DINER, GRAAG GEDAAN,LIEVE MENSEN,EERLIJKE BERICHTEN, MET KERST…“NIET IN ’N STAL”MAAR MOOI HUIS…OLÉ, ALLES COMPLEET GEVAT IN POËZIE, DEZE 3 GEDICHTEN !! ------------------------------------------------------------------------------- BEDANKT VOOR DE GASTVRIJHEID,LIEVE KERST-ENGELEN !!
Gerben
Wat een warme en gezellige avond was het gister. Ik kwam in een gezin terecht met 3 andere gasten en we hebben lekker gegeten, en gepraat. Mooie avond en geeft me zin om aan het nieuwe jaar te beginnen.
Gonnie
Voor het eerst in 21 jaar vier ik samen kerst! Ongelooflijk dat dat kan en ik voel me zooo welkom.
Lisette
Zo fijn Jeannette dat jij de Engelentafel hebt bedacht! Gisteren een enthousiaste medewerkster van Humanitas aan de lijn gehad, zij vond het zo fijn dat we dit doen en zal een aantal mensen naar onze Engelentafel brengen. Ik kijk erg naar Kerst uit dit jaar!
Anne van den Heuvel
Het was een dag die we niet gauw vergeten ... met een deel van onze families, kennissen en een tafel vol mensen die elkaar niet kenden, jong, oud en uit allerlei culturen ... was het genieten! We deden een soort stoelendans na elke gang zodat iedereen eens naast elkaar zat, en we hebben zelfs gedanst in het atelier! Het was geweldig en ontroerend mooi ...
Familie Martens
We hebben een mooie en hele gezellige avond gehad. Bijzonder! In het begin was het even spannend maar het gesprek kwam snel op gang. Iedereen heeft zijn verhaal kunnen doen, er was aandacht voor elkaar. Rond 22 - 22.30 heeft mijn man de twee oudste gasten naar huis gebracht en de derde woont twee straten bij ons vandaan dus kon lopen. Ze hadden allemaal genoten en wij erbij. Heel tevreden en voldaan.
Gerard
Het idee van de EngelenTafel vind ik geweldig. Nu ben ik op 1e kerstdag niet alleen. De ontmoeting met anderen en samen eten vind ik heel prettig. Ga op deze weg door, ook anderen zullen dit principe mooi vinden. Prachtige ervaring dit samenzijn.
Marian janssen
Blije mij, de Engelentafel komt dit jaar ook naar Son en Breugel toe. Gistermiddag contact gehad met Annelies. Ben nu al benieuwd wie er met kerst aan mijn tafel gaat zitten,wie weet kom ik ze de komende maanden zomaar tegen. Groet Marian
Jan
‘Wat heb ik heerlijk gegeten bij jullie en dat toetje was zooo lekker…’
Corrie
'Jarenlang had ik zelf een huis vol met kerst en stond ik altijd klaar voor anderen. Ik deed veel vrijwilligerswerk, alleen en samen met mijn man. Al snel na het overlijden van mijn man, werd ik ziek. Daardoor kan ik minder ondernemen en zou ik afgelopen jaar voor het eerst alleen zijn met kerst. Toen werd ik via Met je Hart gevraagd om bij een EngelenTafel aan te schuiven. Dat had ik nog nooit meegemaakt; zo'n warm welkom met kerst. Een tafel vol onbekenden voor mij was eerst even wennen, maar het werd een hele mooie en gezellige avond.'
Bert
‘Heel veel dank voor jullie ontvangst en de bijzondere kerstavond.’
Angelique
‘Ik ben zo geraakt vanavond. Voor het eerst in jaren kreeg ik spontaan een compliment en er werd naar me geluisterd. Dankjewel'

Impressie van EngelenTafels 

Klik hier voor 2017en 2018 en hier voor 2019. In 2020 waren er vanwege Corona geen EngelenTafels. In 2021 werd er weer op veel plekken in kleine kring samen kerst gevierd!

De ervaring van Bert als gast met kerst: https://youtu.be/gcQjVBHjy-4

En Yolanda’s verhaal als gast: https://www.youtube.com/watch?v=MeRdS7FMMQ8