Doe mee

Doe mee

Vier manieren om mee te doen:

1. Doe mee door jouw eigen EngelenTafel

EngelenTafel geeft mensen een huiselijk diner met kerst. Vol warmte, aandacht en waardevolle ontmoetingen. Wij geloven dat je mee kunt doen als dit idee je raakt en het je inspireert om in actie te komen.

Het organiseren van jouw eigen EngelenTafel is geheel vrijwillig. Jij kiest en organiseert jouw eigen tafel. Er is een aantal principes waar je je aan houdt: de ingrediënten voor een bijzondere avond vol dankbaarheid.

Principes voor een geslaagde EngelenTafel

De EngelenTafel roept veel warme en dankbare reacties op en wordt gezien als een treffend voorbeeld van concreet invulling geven aan naastenliefde. Jij (en je gezin) draagt een warm hart uit en geeft anderen een dankbare avond met kerst. Wil jij dat ook? Hoe werkt EngelenTafel nu precies om succesvol te zijn? Hieronder de werkende principes die wij binnen de EngelenTafel zien:

  • Het vindt plaats op Kerstavond, Eerste kerstdag, of Tweede kerstdag.
  • Nodig gasten aan jouw tafel via via uit (voor tips klik hier).
  • Openheid werkt. Wees jezelf, vertel over je leven en wat je bezig houdt.
  • Behandel je gasten zoals je zelf ook graag behandeld wilt worden.
  • Iedereen heeft een verhaal en wil graag gehoord worden; vraag, luister en geniet.
  • Kook lekker en vanuit het hart. Het is aan jou om te bepalen hoe bijzonder je het wilt maken.

Doe je mee: laat het ons weten. Dan sturen we je relevante informatie en je komt op onderstaande kaart te staan.

2. Doe mee als Gast

Je kunt bij ons aangeven als je interesse hebt om samen kerst te vieren. Mogelijk vinden we een plek aan een gezellige kersttafel voor je. Laat hier je gegevens achter. Op onderstaande kaart zie je waar dit jaar al EngelenTafels zullen zijn; wie weet ook bij jou in de buurt?! 

3. Doe mee als TafelGids

Zet jij in jouw buurt, dorp of stad de EngelenTafel op de kaart?! Als TafelGids ben je het gezicht van de EngelenTafel en inspireer je mensen om mee te doen. Misschien organiseer je wel een meet & greet waar gastheren/vrouwen zich kunnen opgeven om met kerst mensen te ontvangen. Of inspireer je mensen om dit jaar ergens te gast te zijn en samen kerst te vieren. Meld je aan, dan krijg je daarna toegang tot de toolbox.

4. Draag bij door een donatie

Doe mee door ons financieel te helpen. Donaties maken de EngelenTafel mogelijk en zo bereiken we meer en meer mensen om samen kerst te vieren. Doneer via deze link!

Doe jij mee?!

Op deze site vind je allerlei tips, een draaiboek en antwoorden om jouw eigen EngelenTafel met kerst te organiseren. Inspiratie, tips en ervaringen delen we graag (via deze site, Facebook, instagram en twitter). Als je meedoet, dan kun je met bovenstaande tips, draaiboek en ervaringen aan de slag. Natuurlijk horen we graag dat je meedoet; dat kun je ons laten weten via het contactformulier.

Filter Locations