als GastTafel

als GastTafel

GastTafel: jouw eigen EngelenTafel met kerst

In 2020 organiseren we geen EngelenTafels. Veiligheid en gezondheid staan voorop. Wel kun je iets anders doen voor gasten die je anders uit zou nodigen: denk aan iets lekkers langsbrengen bij hen, een kaartje sturen, op veilige manier en afstand afspreken, samen online een kersttoast uitbrengen etc etc.
 
En het allerbelangrijkste: kijk hoe je dit tijdens de kerstdagen vorm kunt geven. Dat belletje of even langslopen zou een kleine moeite met heel veel plezier kunnen zijn!
 
 
Houd jij van een gezellig en lekker diner met kerst bij jou thuis? Draag je ook graag iets bij tijdens kerst? Gaat kerst voor jou om meer dan ‘wie zet de grootste kalkoen op tafel’? Wil je deze kerst net iets meer zin geven? Een huiselijk diner vol warmte, aandacht en waardevolle ontmoetingen? 
Wij geloven dat je mee kunt doen als dit je raakt en het je inspireert om in actie te komen.

EngelenTafel geeft mensen een huiselijk diner met kerst. Vol warmte, aandacht en waardevolle ontmoetingen. Wij geloven dat je mee kunt doen als dit idee je raakt en het je inspireert om in actie te komen.

Het organiseren van jouw eigen EngelenTafel is geheel vrijwillig. Jij kiest en organiseert jouw eigen tafel. Er is een aantal principes waar je je aan houdt: de ingrediënten voor een bijzondere avond vol dankbaarheid.

Principes voor een geslaagde EngelenTafel

De EngelenTafel roept veel warme en dankbare reacties op en wordt gezien als een treffend voorbeeld van concreet invulling geven aan naastenliefde. Jij (en je gezin) draagt een warm hart uit en geeft anderen een dankbare avond met kerst. Wil jij dat ook? Hoe werkt EngelenTafel nu precies om succesvol te zijn? Hieronder de werkende principes die wij binnen de EngelenTafel zien:

  • Het vindt plaats op Kerstavond, Eerste kerstdag, of Tweede kerstdag.
  • Nodig gasten aan jouw tafel via via uit (voor tips klik hier).
  • Openheid werkt. Wees jezelf, vertel over je leven en wat je bezig houdt.
  • Behandel je gasten zoals je zelf ook graag behandeld wilt worden.
  • Iedereen heeft een verhaal en wil graag gehoord worden; vraag, luister en geniet.
  • Kook lekker en vanuit het hart. Het is aan jou om te bepalen hoe bijzonder je het wilt maken.

Op deze site vind je allerlei tips, een draaiboek en antwoorden om jouw eigen EngelenTafel met kerst te organiseren.

Doe je mee: laat het ons weten. Dan sturen we je relevante informatie en je komt (met of zonder naam) op onderstaande kaart te staan.

 

Doe jij mee?!

Inspiratie, tips en ervaringen delen we graag (via deze site, Facebook, instagram en twitter). Als je meedoet, dan kun je met bovenstaande tips en ervaringen aan de slag. Natuurlijk horen we graag dat je meedoet; dat kun je ons laten weten via het contactformulier.

Filter Locations